След сутрешната заявка на премиера Бойко Борисов, че и доц. Атанас

...
След сутрешната заявка на премиера Бойко Борисов, че и доц. Атанас
Коментари Харесай

Мангъров: Боледувах, няма да се ваксинирам!

След утринната поръчка на премиера Бойко Борисов, че и доц. Атанас Мангъров ще се имунизира, и желанието на министър-председателя това да се случи обществено, доцент Мангъров разгласи пред Dir.bg, че няма да се ваксинира срещу ковид, тъй като има построени антитела след безсимптомно боледуване.

" Хора като мен и като премиера Бойко Борисов, които са изкарали вируса, няма потребност да се имунизират ", заяви шефът на КОВИД-отделението към Инфекциозната болница в София.

Още преди коледните празници той разговарял с премиера и му обяснил начините за постигане на групов имунитет на популацията и прекъсване на епидемията - по дивия метод, при който след превозване на болестта човек има антитела и имунен отговор, или по допълващия метод, посредством имунизациите.

Когато против вас стои някой и ви споделя, че след преболедуване на вируса и създаване на антитела има потребност отново да се ваксинирате, той или нищо не схваща от тези неща и не трябва да му вярвате, или е човек, който ви лъже и още веднъж не трябва да му вярвате.

Според доцент Мангъров би било добре човек да си направи тест за антитела, преди да предприеме стъпката с слагане на ваксина против КОВИД-19.

 Но в случай че човек е на възраст, има съпътстващи болести и не е карал вируса, пред него стоят две благоприятни условия - да го изкара по дивия метод, с риск да загине, или да се имунизира, като преди този момент подпише осведомено единодушие.

" Аз мисля, че на хората би трябвало да се обяснят методите за постигане на колективен имунитет. Те са рационални и когато това им се изясни, и когато се показват задоволително сигурни артикули, те биха се ваксинирали. И аз съм сигурен, че те ще се имунизират ", безапелационен е Мангъров.

" Мисля, че хората, които би трябвало да се имунизират, са най-много тези на възраст, които имат съпътстващи болести, които в случай че се разболеят от КОВИД, биха го изкарали тежко и биха могли да загинат ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР